Recept mout pepernoten

Ingrediënten

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 80 gr boter
  • 4 el melk
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 50 gr mout

Recept

Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak het flesje met de mout open en maal deze fijn in een keukenmachine. Je mag zelf bepalen hoe fijn dit moet worden. Doe het bakmeel samen met de melk, basterdsuiker, mout en de koek- en speculaaskruiden in een kom.

Snij de boter in stukjes en voeg toe aan de kom. Meng met je handen het deeg en maak er knikkers van.

Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg steeds voor zo’n 2 cm ruimte ertussen. Plaats de bakplaat in het midden van de oven.

Laat de kruidnoten in zo’n 20 minuten gaar worden. 

Laat de pepernoten afkoelen en eet lekker op met een lekker biertje erbij!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *